Koszyk

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO
Producent: Wolters Kluwer Polska
EAN: 9788381244749
Grupa: książka
Język książki: polski
Rok wydania: 2018
Wydanie: 2
Liczba stron: 352
Oprawa: Miękka
Wymiary: A5
Nasza cena:
77,22 zł
Rabat 13,24% zyskujesz 11,78 zł
Status:   24h
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 9,89 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 10,89 zł
Paczkomaty InPost od 11,89 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 15,89 zł

Opis produktu


Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). 

W opracowaniu autor przedstawił m.in. następujące kwestie:

  • zasady przetwarzania danych osobowych i ich uszczegółowienie w RODO;
  • rejestr czynności przetwarzania - znaczenie, sposób utworzenia i prowadzenia oraz zasady sprawowania nadzoru;
  • nowe uprawnienia osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane;
  • przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego;
  • nadzór administracyjny nad przetwarzaniem danych osobowych.

Adresaci:
Książka jest skierowana do przedsiębiorców, doradców prawnych w obszarze ochrony danych osobowych, pracowników organów administracji publicznej i organów regulacyjnych, w tym UKE, GIODO, UOKiK. Będzie również stanowić cenne źródło informacji dla sędziów sądów administracyjnych i powszechnych rozpatrujących sprawy z omawianego zakresu.


Polecamy także


Jednostki pomocy społecznej
Cena katalogowa: 149,00 zł
Nasza cena: 142,41 zł
Status:  24h

Kodeks cywilny z zakładkami indeksującymi
Cena katalogowa: 15,90 zł
15,90 zł
Status:  24h

Krajowa Administracja Skarbowa. Komentarz
Cena katalogowa: 249,00 zł
Nasza cena: 244,62 zł
Status:  24h

Prawo restrukturyzacyjne. Komentarz
Cena katalogowa: 249,00 zł
Nasza cena: 220,91 zł
Status:  24h

Rejestracja zmian w spółce w KRS
Cena katalogowa: 39,90 zł
Nasza cena: 30,90 zł
Status:  24h

Prawo o adwokaturze
Cena katalogowa: 29,90 zł
Nasza cena: 27,28 zł
Status:  24h

Wzory umów i dokumentów wraz z praktycznymi wskazówkami dotyczącymi ich sporządzania
Cena katalogowa: 49,35 zł
Nasza cena: 34,07 zł
Status:  24h

Prawo upadłościowe i naprawcze
Cena katalogowa: 13,90 zł
Nasza cena: 13,76 zł
Status:  24h

Handel międzynarodowy
Ludwikowski Rett R.
Cena katalogowa: 66,36 zł
Nasza cena: 59,53 zł
Status:  24h

Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz
Cena katalogowa: 299,00 zł
Nasza cena: 285,78 zł
Status:  24h

Innowacje w strategii rozwoju organizacji w Unii Europejskiej
Cena katalogowa: 65,00 zł
65,00 zł
Status:  24h

Współuczestnictwo procesowe w postępowaniu cywilnym i sądowoadministracyjnym
Cena katalogowa: 89,00 zł
Nasza cena: 87,43 zł
Status:  24h