Koszyk
Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Wydawnictwo: Wolters Kluwer Polska
Seria wydawnicza: PRAWO W PRAKTYCE
Język książki: polski
Rok wydania: 2018
Wydanie: 2
ISBN: 9788381244749
Liczba stron: 352
Oprawa: Miękka
Wymiary: A5
Wersja drukowana Wersja drukowana
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 3,89 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 7,99 zł
Paczkomaty InPost od 8,99 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 9,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 11,99 zł
Nasza cena:
77,64 zł
Rabat 12,76% zyskujesz 11,36 zł
Status:   Od ręki

Opis produktu


Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). 

W opracowaniu autor przedstawił m.in. następujące kwestie:

  • zasady przetwarzania danych osobowych i ich uszczegółowienie w RODO;
  • rejestr czynności przetwarzania - znaczenie, sposób utworzenia i prowadzenia oraz zasady sprawowania nadzoru;
  • nowe uprawnienia osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane;
  • przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego;
  • nadzór administracyjny nad przetwarzaniem danych osobowych.

Adresaci:
Książka jest skierowana do przedsiębiorców, doradców prawnych w obszarze ochrony danych osobowych, pracowników organów administracji publicznej i organów regulacyjnych, w tym UKE, GIODO, UOKiK. Będzie również stanowić cenne źródło informacji dla sędziów sądów administracyjnych i powszechnych rozpatrujących sprawy z omawianego zakresu.

Polecamy także


Przeciwdziałanie patologiom na rynku nieruchomości
Cena katalogowa: 149,00 zł
Nasza cena: 139,91 zł
Status:  Od ręki

RODO. Przewodnik ze wzorami
Czarnowski Aleksander
Cena katalogowa: 119,00 zł
Nasza cena: 103,80 zł
Status:  Od ręki

Postępowania reprywatyzacyjne
Niziołek Magdalena
Cena katalogowa: 159,00 zł
Nasza cena: 138,71 zł
Status:  Od ręki

Kodeks spółek handlowych
Cena katalogowa: 12,90 zł
Nasza cena: 10,88 zł
Status:  Od ręki

Postępowania reprywatyzacyjne
Niziołek Magdalena
Cena katalogowa: 159,00 zł
Nasza cena: 138,71 zł
Status:  Od ręki

Bankowe kredyty waloryzowane do kursu walut obcych w orzecznictwie sądowym
Cena katalogowa: 199,00 zł
Nasza cena: 162,22 zł
Status:  Od ręki