Koszyk

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO
Producent: Wolters Kluwer Polska
EAN: 9788381244749
Grupa: książka
Język książki: polski
Rok wydania: 2018
Wydanie: 2
Liczba stron: 352
Oprawa: Miękka
Wymiary: A5
Nasza cena:
72,70 zł
Rabat 18,31% zyskujesz 16,30 zł
Status:   Od ręki
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 5,89 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 8,89 zł
Paczkomaty InPost od 9,89 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 10,89 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 14,89 zł

Opis produktu


Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). 

W opracowaniu autor przedstawił m.in. następujące kwestie:

  • zasady przetwarzania danych osobowych i ich uszczegółowienie w RODO;
  • rejestr czynności przetwarzania - znaczenie, sposób utworzenia i prowadzenia oraz zasady sprawowania nadzoru;
  • nowe uprawnienia osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane;
  • przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego;
  • nadzór administracyjny nad przetwarzaniem danych osobowych.

Adresaci:
Książka jest skierowana do przedsiębiorców, doradców prawnych w obszarze ochrony danych osobowych, pracowników organów administracji publicznej i organów regulacyjnych, w tym UKE, GIODO, UOKiK. Będzie również stanowić cenne źródło informacji dla sędziów sądów administracyjnych i powszechnych rozpatrujących sprawy z omawianego zakresu.


Polecamy także


Wydatkowanie i rozliczanie środków unijnych w zamówieniach publicznych
Cena katalogowa: 69,00 zł
Nasza cena: 62,68 zł
Status:  Od ręki

Ustawa o zmianie ustawy Prawo zamówień publicznych. Komentarz
Cena katalogowa: 188,00 zł
188,00 zł
Status:  Od ręki

Referendum i wybory oraz zarządzenia i uchwały jednostek samorządu terytorialnego
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 126,73 zł
Status:  Od ręki

Instytucje gospodarki rynkowej
Matuszewski Wojciech
Cena katalogowa: 49,00 zł
Nasza cena: 43,29 zł
Status:  Od ręki

Zdrowie publiczne
Sygit Marian
Cena katalogowa: 139,00 zł
Nasza cena: 113,55 zł
Status:  Od ręki

Ograniczenia swobody umów w kształtowaniu stosunku ubezpieczenia na cudzy rachunek
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 117,25 zł
Status:  Od ręki

Prawo spadkowe
Skowrońska-Bocian Elżbieta
Cena katalogowa: 59,00 zł
Nasza cena: 51,52 zł
Status:  Od ręki

Nieważność czynności prawnych w prawie spółek kapitałowych
Cena katalogowa: 89,00 zł
Nasza cena: 87,43 zł
Status:  Od ręki

Prawo cywilne - część ogólna
Cena katalogowa: 59,00 zł
Nasza cena: 53,39 zł
Status:  Od ręki

Przemoc w rodzinie w aspekcie Konwencji Rady Europy w sprawie zapobiegania i zwalczania przemocy wobec kobiet i przemocy domowej
Cena katalogowa: 48,00 zł
Nasza cena: 38,15 zł
Status:  Od ręki

Aspekty prawne planowania i zagospodarowania przestrzennego
Cena katalogowa: 69,00 zł
Nasza cena: 69,00 zł
Status:  Od ręki

Zawody medyczne. Pytania i odpowiedzi
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 117,25 zł
Status:  Od ręki