Koszyk

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO
Producent: Wolters Kluwer Polska
EAN: 9788381244749
Grupa: książka
Język książki: polski
Rok wydania: 2018
Wydanie: 2
Liczba stron: 352
Oprawa: Miękka
Wymiary: A5
Nasza cena:
76,95 zł
Rabat 13,54% zyskujesz 12,05 zł
Status:   Od ręki
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 5,89 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 8,89 zł
Paczkomaty InPost od 9,89 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 10,89 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 14,89 zł

Opis produktu


Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). 

W opracowaniu autor przedstawił m.in. następujące kwestie:

  • zasady przetwarzania danych osobowych i ich uszczegółowienie w RODO;
  • rejestr czynności przetwarzania - znaczenie, sposób utworzenia i prowadzenia oraz zasady sprawowania nadzoru;
  • nowe uprawnienia osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane;
  • przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego;
  • nadzór administracyjny nad przetwarzaniem danych osobowych.

Adresaci:
Książka jest skierowana do przedsiębiorców, doradców prawnych w obszarze ochrony danych osobowych, pracowników organów administracji publicznej i organów regulacyjnych, w tym UKE, GIODO, UOKiK. Będzie również stanowić cenne źródło informacji dla sędziów sądów administracyjnych i powszechnych rozpatrujących sprawy z omawianego zakresu.

Polecamy także


Postępowanie administracyjne
Cena katalogowa: 59,00 zł
Nasza cena: 50,46 zł
Status:  Od ręki

SKT.  Prawo prasowe. Postępowania sądowe w sprawach prasowych. Sądowe Komentarze Tematyczne
Cena katalogowa: 199,00 zł
199,00 zł
Status:  Od ręki

Kodeks cywilny. Komentarz. Tom III. Zobowiązania. Część ogólna (art. 353-534)
Cena katalogowa: 239,00 zł
Nasza cena: 206,69 zł
Status:  Od ręki

Odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych w obszarze zamówień publicznych
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 111,56 zł
Status:  Od ręki

Ustawa o podatku od towarów i usług. Komentarz
Cena katalogowa: 220,00 zł
Nasza cena: 190,26 zł
Status:  Od ręki

Prawo administracyjne dziś i jutro
Cena katalogowa: 189,00 zł
Nasza cena: 163,45 zł
Status:  Od ręki

Ochrona danych osobowych w szkole i przedszkolu. Pytania i odpowiedzi
Cena katalogowa: 49,00 zł
Nasza cena: 42,37 zł
Status:  Od ręki

Postępowanie administracyjne
Cena katalogowa: 79,00 zł
Nasza cena: 68,30 zł
Status:  Od ręki

Certyfikacja energetyczna budynków mieszkalnych z przykładami
Cena katalogowa: 75,00 zł
Nasza cena: 73,35 zł
Status:  Od ręki

Nowe warunki techniczne dla budynków i ich usytuowania (z suplementem elektronicznym)
Cena katalogowa: 157,50 zł
Nasza cena: 151,40 zł
Status:  Od ręki

Decyzja administracyjna w indywidualnych sprawach studentów i doktorantów
Cena katalogowa: 99,00 zł
Nasza cena: 85,62 zł
Status:  Od ręki

SPH Tom 3 Prawo własności przemysłowej. System Prawa Handlowego
Cena katalogowa: 349,00 zł
Nasza cena: 298,50 zł
Status:  Od ręki