Koszyk

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO

Ochrona danych osobowych na podstawie RODO
Producent: Wolters Kluwer Polska
EAN: 9788381244749
Grupa: książka
Język książki: polski
Rok wydania: 2018
Wydanie: 2
Liczba stron: 352
Oprawa: Miękka
Wymiary: A5
Nasza cena:
77,06 zł
Rabat 13,42% zyskujesz 11,94 zł
Status:   Od ręki
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 5,89 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 8,89 zł
Paczkomaty InPost od 9,89 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 10,89 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 14,89 zł

Opis produktu


Publikacja zawiera omówienie praktycznych zagadnień prawnych związanych z ochroną danych osobowych po wejściu w życie z dniem 25.05.2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). 

W opracowaniu autor przedstawił m.in. następujące kwestie:

  • zasady przetwarzania danych osobowych i ich uszczegółowienie w RODO;
  • rejestr czynności przetwarzania - znaczenie, sposób utworzenia i prowadzenia oraz zasady sprawowania nadzoru;
  • nowe uprawnienia osób fizycznych, których dane osobowe są przetwarzane;
  • przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego;
  • nadzór administracyjny nad przetwarzaniem danych osobowych.

Adresaci:
Książka jest skierowana do przedsiębiorców, doradców prawnych w obszarze ochrony danych osobowych, pracowników organów administracji publicznej i organów regulacyjnych, w tym UKE, GIODO, UOKiK. Będzie również stanowić cenne źródło informacji dla sędziów sądów administracyjnych i powszechnych rozpatrujących sprawy z omawianego zakresu.

Polecamy także


Polskie prawo antymonopolowe. Zarys wykładu
Cena katalogowa: 65,00 zł
Nasza cena: 56,28 zł
Status:  Od ręki

Treść i charakter prawny umowy o prace badawczo-rozwojowe
Cena katalogowa: 149,00 zł
Nasza cena: 129,02 zł
Status:  Od ręki

Klauzula przeciwko unikaniu opodatkowania. Komentarz do nowelizacji Ordynacji podatkowej
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 112,55 zł
Status:  Od ręki

Prawo i postępowanie spadkowe. Tom IV B. Komentarz
Cena katalogowa: 329,00 zł
Nasza cena: 319,56 zł
Status:  Od ręki

RODO. Ochrona danych osobowych w zatrudnieniu ze wzorami
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 111,70 zł
Status:  Od ręki

SPM Tom 2 Szczególne świadczenia zdrowotne. System Prawa Medycznego
Cena katalogowa: 399,00 zł
Nasza cena: 363,65 zł
Status:  Od ręki

Gospodarka leśna i trwale zrównoważona gospodarka leśna w prawie polskim
Cena katalogowa: 99,00 zł
Nasza cena: 85,72 zł
Status:  Od ręki

Sztuczna inteligencja - szkice prawnicze i futurologiczne
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 126,73 zł
Status:  Od ręki

Międzynarodowy Pakt Praw Gospodarczych, Socjalnych i Kulturalnych. Komentarz
Cena katalogowa: 299,00 zł
Nasza cena: 272,51 zł
Status:  Od ręki

Zarządzanie czasem pracy przez menedżerów. Planowanie i rozliczanie czasu pracy zespołu
Cena katalogowa: 139,00 zł
Nasza cena: 126,68 zł
Status:  Od ręki

Umowa o roboty budowlane w Kodeksie cywilnym i Prawie zamówień publicznych. Komentarz praktyczny z orzecznictwem. Wzory pism
Cena katalogowa: 189,00 zł
Nasza cena: 172,22 zł
Status:  Od ręki

Gospodarka leśna i trwale zrównoważona gospodarka leśna w prawie polskim
Cena katalogowa: 99,00 zł
Nasza cena: 85,72 zł
Status:  Od ręki

Ochrona danych osobowych w szkole i przedszkolu. Komentarz praktyczny, wzory dokumentów, procedury
Cena katalogowa: 49,00 zł
Nasza cena: 42,42 zł
Status:  Od ręki

Treść i charakter prawny umowy o prace badawczo-rozwojowe
Cena katalogowa: 149,00 zł
Nasza cena: 129,02 zł
Status:  Od ręki

Obowiązki informacyjne a zachowania konsumentów na rynku energii elektrycznej. Studium ekonomii prawa
Cena katalogowa: 199,00 zł
Nasza cena: 195,50 zł
Status:  Od ręki

Konstytucja biznesu – praktyczne omówienie pakietu ustaw
Cena katalogowa: 168,00 zł
Nasza cena: 134,58 zł
Status:  Od ręki

RODO. Ochrona danych osobowych w zatrudnieniu ze wzorami
Cena katalogowa: 129,00 zł
Nasza cena: 111,70 zł
Status:  Od ręki

VAT 2018. Komentarz dla praktyków
Pomorska-Porębska Justyna
Cena katalogowa: 273,00 zł
Nasza cena: 216,73 zł
Status:  Od ręki

Nowe zasady dystrybucji ubezpieczeń. Zagadnienia prawne
Cena katalogowa: 169,00 zł
Nasza cena: 136,04 zł
Status:  1 - 2 dni

Porozumienia dystrybucyjne w prawie konkurencji. Unia Europejska-Polska
Cena katalogowa: 269,00 zł
Nasza cena: 232,93 zł
Status:  Od ręki

BHP na budowie
Klucha Waldemar
Cena katalogowa: 89,00 zł
Nasza cena: 63,83 zł
Status:  Od ręki