Koszyk
Birkowie od kuchni

Birkowie od kuchni

Wydawnictwo: Gruner Jahr Polska
Język książki: polski
Rok wydania: 2010
Wydanie: 1
ISBN: 9788361299783
Liczba stron: 270
Oprawa: Twarda
Wersja drukowana Wersja drukowana
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 3,89 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 7,99 zł
Paczkomaty InPost od 8,99 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 9,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 11,99 zł
37.95 PLN Nasza cena:
37,95 zł
Rabat 36,65% zyskujesz 21,95 zł
książka niedostępna

Opis produktu


Od wielu lat w programie "Kawa czy herbata" smaczne potrawy prezentują Stefan i Konrad Birek. Trzeba wiedzieć, że to najbardziej znani, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom.

W książce Birkowie od kuchni - prócz Stefana i Konrada - Czytelnik pozna pozostałych członków rodziny Birków. Prócz tego - wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej znaleźć się powinno. Wyjątkowe przepisy, porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia ? A na deser przepisy gwiazd programu ?Kawa czy herbata?.

Stefan Birek

Mistrz kulinarny. W branży gastronomicznej pracuje od przeszło 30 lat. Pracował w wielu restauracjach, również poza granicami Polski ? w Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Austrii. Obecnie szef Kuchni Hotelu Lord w Warszawie. Sekretarz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Uczestnik i juror wielu konkursów kulinarnych. Organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego ?Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś? odbywającego się w Domu Polonii w Pułtusku. Wykształcił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, w tym własnych synów. Prezenter kulinarny w programie telewizyjnym ?Kawa Czy Herbata?. Wolny czas, którego nie ma zbyt wiele, spędza na łonie przyrody. Często podróżuje, by móc podpatrywać kulinarne zwyczaje innych narodów.

Konrad Birek

Zamiłowanie do gotowania zaszczepił w nim ojciec, Stefan Birek, ale w domu gotował głównie z mamą - dlatego tak bardzo ceni kuchnię domową. Jak wielu szefów kuchni ukończył warszawskie technikum gastronomiczne przy ul. Poznańskiej. Pierwsze zawodowe praktyki odbył w warszawskim Marriott, a kolejne dwa lata spędził w hotelu Jan III Sobieski u boku Roberta Sowy. To właśnie pod okiem mistrza Sowy odniósł swoje pierwsze zawodowe sukcesy ? m.in. w 2002 roku wygrał konkurs Polish Prestige Hotels o tytuł Profesjonalisty Roku. Kolejne dwa lata spędził na brytyjskiej wyspie Jersey. Pracował tam jako chef de partie w restauracji oraz jako zastępca szefa kuchni w hotelu sieci Best Western. Wzbogacony o nowe doświadczenia postanowił powrócić do Polski i w roku 2005 pojawił się ponownie w kuchni hotelu Jan III Sobieski, gdzie w latach 2006-2009 r. pracował na stanowisku chef de partie. Za swoje największe kulinarne autorytety uważa Ojca i Roberta Sowę, którzy zawsze służą mu radą i pomocą.

Polecamy także


Pyszne chwasty
DRÓŻDŻ-KALEMBA MAŁGORZATA
Cena katalogowa: 39,90 zł
Nasza cena: 22,24 zł
Status:  1 - 2 dni

Zdrowa kuchnia dla dzieci
Kłosińska Anna
Cena katalogowa: 24,90 zł
Nasza cena: 15,76 zł
Status:  1 - 2 dni

Przetwory domowe z owoców
Cena katalogowa: 14,90 zł
Nasza cena: 9,47 zł
Status:  1 - 2 dni

Przetwory domowe z warzyw
Cena katalogowa: 14,90 zł
Nasza cena: 9,47 zł
Status:  1 - 2 dni

My new roots. Naturalnie i zdrowo
Cena katalogowa: 69,90 zł
Nasza cena: 42,23 zł
Status:  Od ręki

Prosto z roślin Radosna sztuka celebrowania weganizmu
Cena katalogowa: 49,90 zł
Nasza cena: 34,06 zł
Status:  1 - 2 dni