Koszyk

Birkowie od kuchni

Birkowie od kuchni
Producent: Gruner Jahr Polska
EAN: 9788361299783
Grupa: książka
Język książki: polski
Rok wydania: 2010
Wydanie: 1
Liczba stron: 270
Oprawa: Twarda
42,95 zł
Rabat 36,79% zyskujesz 16,95 zł
produkt niedostępny
Koszty dostawy:
Paczka w RUCHu od 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 9,99 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 10,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7 od 10,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 12,99 zł
InPost - przesyłka kurierska od 20,00 zł

Opis produktu


Od wielu lat w programie "Kawa czy herbata" smaczne potrawy prezentują Stefan i Konrad Birek. Trzeba wiedzieć, że to najbardziej znani, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom.

W książce Birkowie od kuchni - prócz Stefana i Konrada - Czytelnik pozna pozostałych członków rodziny Birków. Prócz tego - wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej znaleźć się powinno. Wyjątkowe przepisy, porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia … A na deser przepisy gwiazd programu „Kawa czy herbata”.

Stefan Birek

Mistrz kulinarny. W branży gastronomicznej pracuje od przeszło 30 lat. Pracował w wielu restauracjach, również poza granicami Polski – w Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Austrii. Obecnie szef Kuchni Hotelu Lord w Warszawie. Sekretarz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Uczestnik i juror wielu konkursów kulinarnych. Organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” odbywającego się w Domu Polonii w Pułtusku. Wykształcił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, w tym własnych synów. Prezenter kulinarny w programie telewizyjnym „Kawa Czy Herbata”. Wolny czas, którego nie ma zbyt wiele, spędza na łonie przyrody. Często podróżuje, by móc podpatrywać kulinarne zwyczaje innych narodów.

Konrad Birek

Zamiłowanie do gotowania zaszczepił w nim ojciec, Stefan Birek, ale w domu gotował głównie z mamą - dlatego tak bardzo ceni kuchnię domową. Jak wielu szefów kuchni ukończył warszawskie technikum gastronomiczne przy ul. Poznańskiej. Pierwsze zawodowe praktyki odbył w warszawskim Marriott, a kolejne dwa lata spędził w hotelu Jan III Sobieski u boku Roberta Sowy. To właśnie pod okiem mistrza Sowy odniósł swoje pierwsze zawodowe sukcesy – m.in. w 2002 roku wygrał konkurs Polish Prestige Hotels o tytuł Profesjonalisty Roku. Kolejne dwa lata spędził na brytyjskiej wyspie Jersey. Pracował tam jako chef de partie w restauracji oraz jako zastępca szefa kuchni w hotelu sieci Best Western. Wzbogacony o nowe doświadczenia postanowił powrócić do Polski i w roku 2005 pojawił się ponownie w kuchni hotelu Jan III Sobieski, gdzie w latach 2006-2009 r. pracował na stanowisku chef de partie. Za swoje największe kulinarne autorytety uważa Ojca i Roberta Sowę, którzy zawsze służą mu radą i pomocą.

37,95 zł Rabat 34.23%
47,95 zł Rabat 38.93%
46,95 zł Rabat 40.2%
31,95 zł Rabat 41.11%
44,95 zł Rabat 33.31%
50,95 zł Rabat 34.35%
33,95 zł Rabat 43.77%
29,95 zł Rabat 44.92%

Polecamy także


Gotowanie jest sexy
Tymicka Magdalena
Cena katalogowa: 44,90 zł
33,95 zł
Status:  24h

Potrawy z mięsa
Orłowska Agnieszka
Cena katalogowa:
25,95 zł
Status:  24h

Dania i potrawy z grilla Siostry Marii
Cena katalogowa:
17,95 zł
Status:  24h

Smaczna kuchnia Dania z patelni
Cena katalogowa:
25,95 zł
Status:  24h

Kuchnia weganki
Szadkowska Lidia
Cena katalogowa:
23,95 zł
Status:  24h

Domowe przetwory dżemy
Trausner Walter
Cena katalogowa:
16,95 zł
Status:  24h

Siostra Anastazja Życie pełne smaku
FDC s. Anastazja Pustelnik
Cena katalogowa: 32,90 zł
24,95 zł
Status:  24h

Odzyskaj równowagę hormonalną
Cena katalogowa: 44,90 zł
30,95 zł
Status:  24h

Jak schudnąć bez wyrzeczeń. Jedz to, co lubisz
Cena katalogowa: 44,90 zł
29,95 zł
Status:  24h

Staropolski smalec. sekrety polskiej kuchni
Cena katalogowa:
14,95 zł
Status:  24h

Kuchnia Jogina
Henschke Piotr
Cena katalogowa: 54,90 zł
39,95 zł
Status:  24h

Cocina polaca Kuchnia polska wersja hiszpańska
Cena katalogowa:
20,95 zł
Status:  24h